Продължете към съдържанието
Начало » Съвети » Теч в апартамента – Разрешаване на спорове със съседите по отношение на разходите за ремонт на покрива

Теч в апартамента – Разрешаване на спорове със съседите по отношение на разходите за ремонт на покрива

Теч в апартамента - Разрешаване на спорове със съседите по отношение на разходите за ремонт на покрива

Разходите за основни ремонти на жилищна сграда обикновено се преразпределят пропорционално на притежаваните идеални части от общите части на сградата. Въпреки това, често се случва съседите да имат различни мнения относно необходимите ремонти и разходи за поддържане на блока в добро състояние.

Когато става въпрос за ремонт на покрива и вие притежавате 3.12% от общите части, трябва да заплатите същия процент от общата сума за ремонта, освен ако Общото събрание не вземе различно решение, което всеки собственик трябва да уважи.

За да решите въпроса, първото, което трябва да направите, е да свикате и проведете общо събрание с дневен ред „Неотложен ремонт на покрив“. Това събрание ще документира писмено необходимостта от неотложен ремонт на покрива като всички собственици подписват съгласието си. След това следва избор на изпълнител и събиране на необходимите средства.

Ако някои от собствениците не желаят да участват в разходите, бързото стартиране на ремонта може да се постигне при вариант останалите собственици да покрият недостига и после да потърсят обезщетение чрез съдебен ред.

Живеенето в многожителна сграда изисква регулиране на отношенията между съседите. Организирането на общи събрания и спазването на решенията им са от ключово значение за поддържане на благополучието на сградата. Необходимо е всеки собственик да осъзнае, че спазването на общите решения е задължително, а в противен случай, механизмите на закона трябва да бъдат използвани за защита на общия интерес. В изброените процеси често се налага консултация с компетентно лице и намеса на фирми. Това е поредната причина да потърсите услугите на професионален домоуправител, който успешно да изпълни тази нелека задача. Професионалните домоуправителски услуги предлагани на М-Дом могат да ви лишат от тези главоболия и лесно да постигнете желаните от вас цели!